Klikkertræning for hunden

-hvad er klikkertræning for hunden?

I Klikkertræning bruges et redskab, som afgiver et lille klik der på sigt skal fungere som en belønning. Klikkeren kan have flere forskellige udseender.

Man vil kunne arbejde med hunden på afstand og stille hunden i situationer, hvor vi ønsker den skal tilbyde en bestemt adfærd.

Der kan opstå et problem med klikkertræning , hvis det bruges i overdrevet mængde. Husk at hunden også skal have en mulighed for at sige fra. Det gør de sjældent ved klikkertræning.

Vi introducerer klikkeren på vores øvede hold, og derefter bruges den sjældent fremover.

I særlige tilfælde kan vi sagtens finde på at bruge den flere gange.

Vi ønsker derfor ikke at vore kursister medbringer klikker på vores træningsplads, medmindre de er på det øvede hold og det er efter aftale. Dette smukke Almaforbehold har vi valgt at lave, fordi vi ikke ønsker en fejlindlæring af vores hunde.

Timingen ved klikkertræning er utrolig vigtig og kræver en hel del øvelse. Klikkertræning af hunde behøver ikke være en dårlig ide, men det kræver rigtigt meget øvelse af hundeejeren og udover at koncentrere sig om at klikke, skal de jo også koncentrere sig om omgivelserne og sin egen og andre hunde samt det vigtigste timingen ved hvert enkelt klik.

Mange glemmer at hunden skal være betinget på klikkeren, førend den overhovedet kan se nogen fidus ved det.