Sele til hund

Hunde og hvalpe især er rigtigt dårlige til at skåne deres kroppe. Gør dem den tjeneste at købe en sele til dem. På den måde er du med til at skåne deres kroppe.

Sele til hvalpen

Der er mange holdninger til seler, men de fleste hvalpe vokser rigtigt hurtigt ud af deres seler, så en billig model er rigelig. Vores anbefaling er at du anskaffer en sele til hvalpen, som går ind

sele til hvalp

sele til hvalp

imellem benene som vist på billedet til højre.

På den måde er der ingenting der kommer til at ligge et pres over de hurtigtvoksende knogler.

Som hovedregel siges der at hvalpe vokser det første år af deres liv i højden.

 

Sele til den voksne hund.

images

Sele til voksen hund

 

Selen til den voksne / færdigudvoksede hund er ikke så vigtig i udseende. Der er det funktionen og det faktum at man har en sele der sidder rigtigt på hunden der er det vigtigste.

Grunden til at man vælger en sele til den voksne hund er at man derved kan mindske risikoen for at lave dumme skader i bl.a. hundens nakke ved f.x. et træk imod en anden hund.

En af de bedste ting man kan gøre er at anskaffe sig en sele til hunden

Vi opfordrer IKKE TIL at man anvender gå-pænt seler (har mange navne) Se fotos nedenfor.Unknown-1 Unknown Unknown-2

En gå-pænt sele vil volde hunden smerter og det er ikke i hensigt med hundeskolens ideologi. Når man giver hunden den type sele på, vil den som oftest trække yderligere for at komme væk fra smerten og nu står vi med et endnu større problem end da hunden i første ombæring fik den type sele på sin krop. Det er SÅ skadeligt for alle former for hund/hvalp, at man bortvises fra træningspladsen såfremt man benytter en sådan sele.